In Boom, België, heeft barbecueteam De Vaartse Hoeve een fantastische prestatie geleverd. In de categorie whole hog werd de eerste prijs in de wacht gesleept. Ze werden Grand Champ door de eerste plaats te behalen bij de ‘blind’ jurering. Hierbij moeten de teams een box aanleveren met diverse vleessoorten van het hele varken, die vervolgens door een vakjury wordt beoordeeld. Niet bekend is van welk team de box afkomstig is.

Op het veld werd de tweede plaats behaald. Hier wordt niet alleen het vlees geproefd, maar let de jury ook op de presentatie. Tot slot werd overall de eerste prijs binnengehaald. Ook het publiek waardeerde het Dongense team: zij wezen het Vaartse Hoeve Barbecueteam aan als beste team, waarvoor het de Audience Award ontving.

Nadat door loting bekend werd met welk varken de teams aan de slag gingen, werd het varken zorgvuldig bereid. Het vlees werd geïnjecteerd met brine en om 24.00 uur ging het in de smoker. Vervolgens werd elk uur de huid ingesmeerd om te voorkomen dat deze scheurt. De oren, snuit en poten werden ingepakt met folie om te voorkomen dat ze verbranden, zodat de juiste gaarheid werd verkregen. Om 14.30 uur vond de jurering op het veld plaats. Het team was dolblij met de behaalde eerste plaats.

Het heeft nu zelfs kans om tijdens de Vaartse Hoeve Barbecuewedstrijd op 13 en 14 september in Dongen de Europese titel te pakken. Tijdens dit evenement vinden er op zaterdag en zondag wedstrijden plaats van de KCBS. Op zaterdag houdt de SCA haar wedstrijden. Voor deze wedstrijden kun je je nog inschrijven.

Voorts zijn er wedstrijden van de Rib Cook Off Association Europe. Zij organiseren een wedstrijd die voor iedereen toegankelijk is. Het gaat om de onderdelen ribs en varkenswangen. Wil je een keer jouw barbecuekwaliteiten laten zien? Dan is dit je kans. Schrijf je in!

Voor meer actuele informatie kun je de website raadplegen: https://bbqcontest.nl