Eva Schippers bouwt sinds de coronatijd grote bouwwerken met gevonden- en gedoneerde materialen. Zoals ze het zelf omschrijft: ’Objecten die kinderen tekenen, zoals een raket, een ruimteschip en een vuurtoren’. In Dongen bouwt ze in de openlucht op het Heuvelpark een tijdmachine, en een machine waarmee je alleen terug kan in de tijd: Waar zou jij naartoe terug willen gaan als je terug in de tijd zou kunnen?

Om dit project te realiseren is ze wederom op zoek naar materialen. Eva is sinds haar komst in Dongen actief op zoek naar de verenigingen, zorg- & buurtcentra en allerlei maatschappelijk initiatieven waar Dongen zo rijk aan is. Ze gaat langs om te vertellen over haar project, plaats oproepen in kranten en plakt posters in de buurt op zoek naar materiaal. Alles is welkom: van WC-rollen tot bouwmaterialen, van plastic bestek tot een memento die je graag mee wilt geven!

Ook iets voor de tijdmachine? Laat weten via 06-45726428 of schipperseva@gmail.com

Eva is werkzaam als beeldend kunstenaar maar omschrijft zichzelf de laatste tijd vaker als bezorgde buurvrouw: ‘De term ‘kunst’ lijkt een barrière op te werpen, en in een tijd waar cultuur juist noodzakelijk is om de mens te helpen om goede keuzes te maken -voor de wereld en voor elkaar-. is het beter om zo veel mogelijk obstakels uit de weg te ruimen.’

Afgelopen week sprak ze met een Dongenaar en vertelde over haar project, een tijdmachine om mensen aan het denken te zetten over vroeger en nu. ‘Niet makkelijk om mensen aan het denken te zetten’ kreeg ze terug. Daar denkt Eva anders over: ‘Ik geef bij het maken van mijn installaties alles wat ik heb en merk dat als mensen zien hoeveel liefde, aandacht en belang ik erin stop, ze echt wel de tijd willen nemen en aandacht hebben hiervoor!

Nog 4 weken gaat het bouwen door, tot 28 juni, en dan is er op zondag 30 juni vanaf 13.00 uur de kans om het eindresultaat te komen bewonderen. Dit project is onderdeel van het residentie programma van Vrouw Muskens.